Velikost je pomembna

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Zaradi občutka moči se lahko ljudje počutijo fizično višji, so pokazali izsledki nove raziskave.
Oglej si celoten članek

Z vrsto poskusov so ameriški raziskovalci potrdili, da obstaja povezava med občutkom moči in dojemanjem lastne višine, poroča Telegraph.

Raziskavo so izvedli  v ZDA na Cornell University, School of Industrial and Labor Relations. Vodja raziskave profesor Jack Goncalo je dejal: "Ugotovili smo, da se ljudje počutijo višje, če zasedajo visoke položaje v službi in družbi." V omenjeni raziskavi so še izpostavili, da si ljudje, ki so nekoliko nižje rasti, prizadevajo, da bi zasedali visoke položaje.

Goncalo še omenja možnost, da se svetovni voditelji težko poistovetijo z "majhnimi ljudmi", saj se sami dejansko čutijo višje, kot so.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.