Verjemite, jutri bo bolje

Foto: Kinodvor
Foto: Kinodvor
Le danes ob 17. uri in jutri ob 15. uri si lahko v Kinodvoru v sklopu festivala Mesto žensk ogledate ruski film Jutri bo bolje (Jutro będzie lepiej).
Oglej si celoten članek

Trije brezdomci, brata Petja in Vasja (igrata ju brata Oleg, 6 let, in Evgenij Ryba, 10 let, iz Ukrajine) ter njun prijatelj Lyapa (Akhmed Sardalov), se odločijo za pobeg iz Rusije na Poljsko.

Film prikazuje njihovo pot do meje, prestop in okoliščine, v katerih se znajdejo v obljubljeni deželi. Otroci verjamejo, da bodo na Poljskem živeli bolje in da se bodo vrnili v domovino kot kralji.

Resnica pa je podobna resnici premnogih imigrantov, ki namesto paradiža doživijo trden pristanek in vrnitev v domovino. Meja med starim in novim svetom, v katerega skušajo pribežati, je železna, čeprav o njej sanjajo kot o mehkem prehodu iz realnega v čudežni svet. Potovanje pa ni zgolj prikaz lačnih in obupanih otrok, ki si želijo boljšega življenja, je tudi prava otroška dogodivščina, vredna Huckleberryja Finna, ki ji ne manjka humorja, igrivosti in lepote.

Cena vtopnice redne je 4,25, za člane Kluba Kinobalon pa znaša tri evre.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.