Vesel, da Lent sploh bo

Foto: mediaspeed stajerska 14.06.11., Direktor Narodnega doma Maribor o Festivalu Lent in prihaja
Vladimir Rukavina, direktor Festivala Lent, pravi, da so ga pod streho spravili z velikimi težavami, saj je nekaj denarja odnesla še košarka.
Oglej si celoten članek

Koga od nastopajočih se letos na Festivalu Lent najbolj veselite?
Predvsem se veselim, da festival sploh bo, saj smo ga z velikimi težavami spravili pod streho. Kar nekaj že dogovorjenih sponzorstev nam je v zadnjem trenutku odneslo evropsko prvenstvo v košarki, o svojem deležu pa mora ob rebalansu odločiti še mestni svet Mestne občine Maribor. Če pa moram vseeno posebej izpostaviti izvajalca, je to skupina Mnozil Brass iz Avstrije – zaradi njihove glasbene virtuoznosti, združene z nič manj virtuoznim humorjem – ter Uriah Heep in Osibisa, ker me spomnita na mladost.

Ali je bilo letos narejenega kaj več za promocijo Maribora in festivala tudi zunaj naših meja?
Žal ne, vsaj z naše strani, saj smo skoraj popolnoma brez sredstev za promocijo, umanjkal pa je tudi delež, ki ga je nekoč zagotavljala Slovenska turistična organizacija. Očitno države promocija enega od največjih festivalov v tem delu Evrope kot vaba za turiste ne zanima, Maribor pa je obubožan in nima od kod vzeti denarja za promocijo.

Ali je festival kaj bolj prepoznaven zaradi lanske Evropske prestolnice kulture (EPK) v Mariboru?
Žal ne toliko, kot smo upali in kot bi lahko bil. Po mojem mnenju bi kazalo ravno v času festivala, ko je Maribor najbolj prešernen in najprivlačnejši, pripeljati obiskovalce od drugod, da bi se seveda v prihodnosti na podlagi pozitivne izkušnje vračali. S tem se niso strinjali, vlagali so v promocijo drugih reči. Ob tem so sredstva, kot vidimo, žal ostala, te priložnosti pa nismo izkoristili.

Kakšno oceno bi dali za lansko izvedbo EPK?
Prinesla je mnogo več, mnogo manj in ravno toliko, kot smo pričakovali.

Finančna situacija je vsako leto trši oreh. Ali lahko v teh časih sploh ponudite kakšne napredke oziroma posodobitve?
Festival je ostal enako obsežen kot prejšnja leta, saj manjši preprosto ne moremo biti, ker bi se to poznalo pri sponzorjih, ki vseeno prispevajo levji delež proračuna. Tu smo nekako ujetniki sebe samih. Tudi kakovost ostaja visoka, žal pa si ne moremo privoščiti "zvezd", kot smo si jih včasih.

Si želite v prihodnjih letih v festival uvesti kaj posebnega?
Najprej si želimo malo stabilnosti, načrtov je ogromno, vsekakor pa bo marsikaj odvisno od tega, kaj se bosta v razvojnem smislu okoli Maribora dogovorila mesto in država, predvsem o možnosti črpanja evropskih sredstev iz strukturnih skladov tudi za vsebine pri povezavi kulture in turizma.

Kako sodelujete z novim županom Andrejem Fištravcem in njegovo ekipo?
Za zdaj zelo dobro, imamo sogovornika, s katerim nastavljamo strategijo ter na nas gleda kot na priložnost in ne na porabo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.