Ste se pri pripravi jajc že kdaj vprašali, kaj je tista čudna sluz? Mnogi so prepričani, da gre za zarodek in da je tista sluz neke vrsta popkovina, a temu ni tako. Gre za halazo, posebno obliko proteina, ki jo lahko brez skrbi pojeste. Nahaja se na obeh straneh rumenjaka, kot dva sidra, katerih glavna naloga je obdržati rumenjak na sredi jajca.
Halaza je tudi dokaz, da je jajce sveže. Če ne najdete vsaj ene vrvice, ste kupili jajce, ki je že nekaj časa v hladilniku …
Se vam zdi neokusna? V videu najdete trik, kako se je znebiti.
Veste, kaj je tista čudna sluz v jajcu?
Ste že slišali za halazo?
Kot "DVA SIDRA"? Kaj je sidr? :D
mogoče si veliko manjkal :-)
Med tem časom je jajce že pečeni- kuhano in se tega NE vidi.. na palci pa ostane in ga gledaš..