Veste, kako se pravilno jé česen?

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Ena najbolj zdravih rastlin, ki se skriva v skoraj vsaki kuhinji, je česen, ki velja za naravni antibiotik.
Oglej si celoten članek

Česen je reden gost naših vsakdanjih jedi in je zelo učinkovit ob zdravljenju gripe ali prehlada. Je poln antioksidantov, zato deluje kot antibiotik, pomaga pri lajšanju dihanja astmatikom, uničuje glivice in še in še.

Najbolj učinkovit je, če ga jeste surovega. Če pa ga kuhate ali pražite, naj to ne bo dlje kot 10 minut, saj sicer izgubi vse zdravilne učinkovine. Nutricisti pravijo, da bi morali vsak dan pojesti vsaj tri stroke česna, da bi bili zdravi kot dren.

Mnogi se česnu izogibajo zaradi zadaha, a tudi za to obstaja zdravilo. Po zaužitem česnu prežvečite peteršilj in zadah bo izginil.  

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 14:13 3. Oktober 2016.

    Sicer si zdrav kot dren, prijateljev pa nimaš ! Sic !

  • 15:39 2. Oktober 2016.

    Smrdiš, a ne po česnu...hi hi

  • 10:56 2. Oktober 2016.

    Če nimate peteršilja, lahko po česnu prežvečite tudi čebulo. Učinkuje enako.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.