Vijolični kruh – novo superživilo

Foto: Instagram
Foto: Instagram
Iz Singapurja prihaja nov kulinarični trend – vijolični kruh, ki naj bi bil mnogo bolj zdrav od običajnega.
Oglej si celoten članek

Strokovnjak za prehrano, profesor Zhou Weibiao z univerze v Singapurju, je vijolično barvo dobil iz črnega riža, ki vsebuje antokiáne, vodotopne pigmente rastlinskih celic, ki so lahko rdeče, vijolične ali modre barve. Omenjeni pigmenti naj bi bili močni antioksidanti, zato naj bi vijolični kruh zmanjšal verjetnost nastanka raka, srčnih in nevroloških bolezni.

Čeprav je kalorična vrednost vijoličnega kruha enaka kalorični vrednosti običajnega kruha, naj bi pomagal pri izgubi kilogramov. Bel kruh, ki ima visok glikemični indeks,  ne vsebuje hranilnih snovi, telo ga hitro pokuri, zato smo po jedi hitro lačni. Vijolični kruh, ki ima enako strukturo kot navadni kruh, saj prav tako vsebuje škrob in pšenično moko, pa se prebavlja počasneje, zato smo dalj časa siti.

Kruha še ni v redni prodaji, so se pa profesorju že oglasili večji proizvajalci živil, ki bi njegovo superživilo radi čim prej spravili na prodajne police.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.