Vili Resnik in Tone Košmrlj na sodišču izgubila

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Nekdanja člana skupine Pop Design ne smeta več nastopati pod imenom Pop Dizajni.
Oglej si celoten članek

Glasbena agencija Megažur, katere direktor je Andrej Šenica, je od nekdanjih članov skupine Pop Desing, Vilija Resnika in Toneta Košmrlja, zahtevala, da se poslovita od izpeljanke imena in plačata odškodnino. Sodišče je sedaj odločilo v prid menedžerju skupine Pop Design, Andreju Šenici.

Košmrlj je za Slovenske novice povedal, da je iz skupine Pop Design, katere ustanovni član je bil, leta 2013 izstopil, ker naj bi Šenica in Matjaž Vlašič zahtevala, da na koncertih prepevajo tudi tuje pesmi. Po izstopu se je pridružil skupini Kolovrat, aprila letos pa sta z Resnikom ustanovila skupino Pop Dizanji. "Na Uradu Republike Slovenije za intelektualno lastnino, kjer sem to ime zaščitil, ni bilo nikakršnih težav; dejali so mi, da morajo biti drugačne vsaj tri črke. A očitno niti to ni bilo dovolj,“ je za omenjeni medij povedal Košmrlj, ki trdi, da je od Šenice in Vlašiča dobil več grozilnih pisem, nadlegovala pa naj bi tudi organizatorje dogodkov, naj skupine Pop Dizajni ne vabijo.

Košmrlj trdi, da je Šenica njegovo blagovno znamko ukradel, ko jo je na uradu za intelektualno lastnino zaščitil. "Pred osmimi leti je Vili Resnik zbral nekatere ustanovne člane skupine Pop Design in začel nastopati pod imenom Vili Resnik in Stari Pop Design. Tudi njega smo zaradi tega – s Košmrljem na čelu – sodno preganjali. Da bi preprečili takšne stvari, smo se odločili, da blagovno znamko zaščitimo. Na urad sem šel jaz, kjer sem zadevo tudi plačal. A tega nisem storil potiho, kot zdaj hoče prikazati Košmrlj,“ pa je o sporu povedal Šenica in dodal, da skupina nima nič proti, da Resnik in Košmrlj prepevata hite skupine Pop Design, sporno je le ime, ker je na trgu zaradi tega nastala zmeda.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 15:42 14. Avgust 2016.

    No, Vlašič je nekako znan slovenski lopov in prevarant. Verjemite: od njega ne bi želeli kupiti Lewis :)

  • "Vsaj tri črke drugačne"<br />To pomen da bi lahk pol nastopal pod imeni kot so: šekira ; džasteen bober; vavsenik; …

  • 12:49 14. Avgust 2016.

    pesmi pa VSE al pa vsaj 85% vse plagijati, tko da obe imeni skupin sta ničvredni

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.