Vinsko veličanstvo v svetinjski vinoteki

Foto: Žurnal24

Your browser doesn’t support HTML5 video

Tokrat me je presenetilo neurje. Vendar to ni bilo majhno neurje, temveč urnebes! Strele, grom, toča, skratka – idealno vreme za tekanje naokoli.
Oglej si celoten članek

V tem divjem vremenu enostavno uživam, ko vse okoli mene odnaša, jaz pa še vedno kljubujem vremenu. No, pred mano je bila nova postojanka: svetinjska klet. Ta klet je pravi vinski "wonderland". V njej so namreč zbrana vina 21 priznanih vinarjev ljutomersko-ormoškega vinorodnega okoliša.

Zanimiv prizor je, ogromno steklenic in tu res vidiš, kako pridni in marljivi so v teh krajih. Pridružila se mi je tudi vinska kraljica. Opa bato! Razložila mi je, kako potekajo izbori za vinsko kraljico, da ni dovolj le lepota, ampak mora, če si hoče nadeti krono, vedeti tudi nekaj o kapljici rujnega. Pokazala mi je tudi steklenico, katere lastnica je prejšnja kraljica.

Smešno, pri nas v urbanem okolju imajo kraljice in misice svoje čevlje, parfume, knjige, lepotne salone … tukaj pa svoje vino! Haha! Zakon! V vinoteko je prispelo še nekaj ljudi, po jeziku sodeč so bili Angleži. Z enim izmed njih sva hitro našla skupno besedo. Vsem sem v angleščini razložil svoj namen potovanja in strinjali so se, da je Slovenija pravi svetovni diamant – tako majhna, a tako dragocena.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.