Vlomilci na delu: Mama našega znanega slikarja ob kar 11 umetnin

Foto: Osebni arhiv Arjan Pregl Foto: Osebni arhiv Arjan Pregl Foto: Osebni arhiv Arjan Pregl Foto: Osebni arhiv Arjan Pregl Foto: Osebni arhiv Arjan Pregl Foto: Osebni arhiv Arjan Pregl
Dela akademskega slikarja Arjana Pregla so zamikala nepridiprave, odtujili so umetnine vredne 70 tisoč evrov.
Oglej si celoten članek

Konec avgusta so nepridipravi vlomili v stanovanjsko hišo Tatjane Pregl Kobe, umetnostne zgodovinarke, pesnice in mame našega znanega akademskega slikarja Arjana Pregla, in gospe odtujili 11 slik ter kip visoke vrednosti. 

Slovenija Neverjetno, koliko denarja in nakita imajo ljudje doma

"Vlomili so skozi atrij, alarmne naprave pa izruvali iz stene. Očitno je, da so prišli po eno umetnino, najverjetneje kip, ostale slike so  jemali precej naključno, saj izbor nima neke logike. Med drugim so namreč ukradli portret otroka (mene), ki ga je naslikal Štefan Planinc, in moje delo še iz časov pred akademijo, ki nima velike prodajne vrednosti. Policija ima določene sledi, a za enkrat ni v interesu preiskave, da bi jih delili," pravi Arjan, ki si umetniška dela prizadeva najti tudi na lastno pest. 

Kakšen rop! Z bagrom v Lidl

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.