Voditeljico Darjo Gajšek pri ukinitvi Slovenskega pozdrava prezrli

Foto: mediaspeed
Foto: mediaspeed
Kakšna zagonetka, voditeljica je očitno potegnila "ta kratko“ …
Oglej si celoten članek

Gledalce je presenetila nedavna novica, da se priljubljena narodno zabavna-oddaja Slovenski pozdrav poslavlja z še zadnjo poslovilno sezono. Njen voditelj in ustvarjalec Blaž Švab je med drugim povedal: "Začutil sem, da je te zgodbe dovolj, da je enkrat treba reči zadnjo, da je navsezadnje čas za nove projekte."

A očitno ni bil le Blaž tisti, ki je imel dovolj. RTV Slovenija namreč odgovarja, da je bila to uredniška odločitev: "Oddaja Slovenski pozdrav je od aktualnih oddaj Razvedrilnega programa TV Slovenija pravzaprav najdlje na sporedu in vsaki oddaj se čas enkrat izteče. V Razvedrilnem programu, kjer imajo dolgoletne izkušnje s pripravljanjem takšnih oddaj - od Zoom-a do oddaje Spet doma in podobnih - so ocenili, da je čas za novo glasbeno-razvedrilno oddajo, v kateri bodo predstavljene vse zvrsti slovenske popularne glasbe, ne zgolj narodno-zabavna. Gledalci si od marca prihodnje leto ob petkih zvečer na TV SLO 1 lahko obetajo dobro zabavo, veliko glasbe, pozitivne energije, ščepec, dva, tri humorja, pa tudi nekaj tekmovalnosti."

A zgodba še ni dobila epiloga, saj menda pri odločitvi za ukinitev oddaje nobena stran ni upoštevala, kaj si o vsem tem misli sovoditeljica oddaje, Darja Gajšek. "Čigava je bila odločitev ne vem, sem pa o zaključku snemanja in sodelovanja od Blaža dobila obvestilo že lani, po koncu snemanja Silvestrskega pozdrava. Nikoli nisem bila na strani odločanja. Odločitev o koncu ni bila moja, prav tako nisem imela vloge pri odločanju o tem, kdo bo gost v oddaji, katere pesmi se bodo pele. Po koncu vsake sezone, zadnji dve leti, je bilo veliko govora o tem, da je bila to zadnja sezona. Tokrat so me o tem obvestili preden smo pričeli s snemanje poslovilnih oddaj. Menim pa, da si slovenski narod doma in po svetu takšno oddajo zasluži. Vodstvo RTV je vedno znalo prisluhniti idejam, tudi tako, da je v teh časih našlo rešitev, da smo z oddajo vedrili Slovenke in Slovence," je za naš medij povedala, na vprašanje, ali bi še kdaj rada vodilo takšno oddajo, pa odgovorila: "Vsekakor sem v polni formi, željna ustvarjanja, znam več kot na začetku in več, kot sem morda imela priložnost pokazati. Seveda bi bil to izziv, ki bi ga z velikim veseljem sprejela. Še bolj, ker čutim odgovornost do vseh  gledalcev, ki so nas spremljali vsa ta leta. Tudi ideje o morebitni osvežitvi in vsebini so v moji glavi."

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 13

  • 03:16 22. Oktober 2020.

    *** kreditno financiranje *** ponudbo v roku 24 ur po obrestni meri 3%. Nujna gotovinska posojila 100% zajamcena E-naslov: infos.kredit700@gmail.com …

  • 18:50 21. Oktober 2020.

    Verjetno bo sedaj namesto te Slovenske iddaje prepeval reper Zlatko in seveda kot gost bo 10 minut plesal Junal z …

  • 18:23 21. Oktober 2020.

    IN PLAČATI NATALIJI VERBOTEN ODŠKODNINOIN ŠE MARSIKAJ

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.