Vodomec za film Miele

Foto: Liffe
Foto: Liffe
Publika se je odločila za Dekle na poziv.
Oglej si celoten članek

V Cankarjevem domu so danes podelili nagrade v sklopu 24. ljubljanskega mednarodnega filmskega festivala (Liffe).

Mednarodna strokovna žirija, ki so jo sestavljali Lordan Zafranović, Tiziana Finzi in Nejc Gazvoda, je odločila, da nagrado vodomec prejme film Miele (Miele) uveljavljene italijanske igralke Valerie Golino, ki gledalcem v svojem celovečenem režijskem prvencu po besedah žirije podarja odgovor na vprašanje, kaj pomeni biti človek na koncu svoje poti, posebno omembo pa je prejela hrvaška festivalska usšenica Obramba in zaščita (Obrana i zaščita) Boba Jelčića.

Mednarodna žirija svetovnega združenja filmskih kritikov in novinarjev Fipresci je za svojega favorita določila film Salvo (Salvo) še enega italijanskega ustvarjalca Antonia Piazze “impresivno in minimalistično pripoved, ki se poigrava z različnima zvrstema noir mizanscene in špageti vesterna”, nagrado za najboljši kratki film je dobil Terarij (Terrarium) Hane Jušić, posebno omembo pa Prenagljen (Prematur) Gunhilda Engerja.

O svojem najboljšem je na Liffu med 34 filmi odločala tudi publika, ki je največ točk, in sicer 4,459 od petih, s tem pa tudi nagrado zmaj prisodila Dekletu na poziv (Call Girl) švedskega režiserja Mikaela Marcimaina, na drugo in tretje mesto pa sta se po glasovanju publike s skoraj identičnim rezultatom uvrstila Frances Ha (Frances Ha) Noaha Baumbacha in Razgledni stolp (Watchtower) Pelina Esmerja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.