Volvo proti pijanim voznikom

Foto: Žurnal24 Sistem alcoguard je mogoče spreminjati le pri uradnih serviserjih.
Volvo bo predstavil novo tehnologjo, ki bo pripomogla k zmanjšanju števila prometnih nesreč povezanih z alkoholom.
Oglej si celoten članek

Alcoguard je popolnoma integrirana alko-varovalka, ki uporablja celularno tehnologijo, je enostavna za rokovanje in hkrati zelo zanesljiva. Sistem alcoguard bodo kot opcijo v volvove modele S80, V70 in XC70 vgrajevali že v začetku leta 2008, do sredine prihodnjega leta pa bodo dostopni tudi v manjših modelih.



Pričakovanja so, da naj bi letna prodaja naprave znašala okoli 2.000 kosov. Največ naj bi jih prodali V ZDA, na Švedskem in drugod po Evropi. Primarni uporabniki avtomobila z omenjeno zaščito naj bi bili taksisti in javni uslužbenci, pa tudi navadni državljani. Alcoguard je zasnovan na celularni tehnologiji, enaki, kot jo uporabljajo policisti v Evropi.



Preden bo voznik želel zagnati motor avtomobila, bo mral pihniti v brezžično enoto, ki je pravzaprav mali daljinski upravljalec spravljen v predalu za osrednjo konzolo. Enota analizira zrak, ki ga je izdihnil voznik in rezultat preko radio signala pošlje v elektronski sistem avtomobila. Vkolikor je količina alkohola večja od 0.2 g/l, se motor ne bo zagnal. Zahvaljujoč naprednim senzorjem je pihanje nemogoče "lažirat" s pomočjo raznoraznih zračnih tlačilk.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.