Vonj za srečo in energijo

Foto: Žurnal24 Vonjave vzbujajo občutek sreče. (Foto: Shutterstock)
Prijetno. Eterična olja pozitivno vplivajo na duha in telo.
Oglej si celoten članek

Vonj. Aromaterapija omogoča duševno in telesno sprostitev ter krepi splošno telesno zdravje. Vonj eteričnih olj deluje neposredno na podzavest in tako vpliva na počutje in razpoloženje.

Olja so darilo narave
Dišavna olja lahko ustvarijo občutek sreče, napolnijo z energijo, lahko pa tudi sproščajo, vzbujajo spolno slo ali povečajo zmožnost koncentracije. Z nanašanjem na kožo učinkujejo proti gubam, zgladijo kožo in izboljšajo njeno strukturo. Na splošno imajo eterična olja na nas različen vpliv, odvisno od vrste rastline, iz katere je bilo pridobljeno.

Preprosta uporaba
Z vdihavanjem delujejo na vse dihalne poti, zato so še posebej priporočljiva pri prehladih in težavah z dihalnim sistemom. Drugi način delovanja na telo je skozi kožo. Ker eterična olja raztapljajo maščobo, se zelo hitro vpijajo, v stiku s kožo pa razširjajo kapilare in obnavljajo povrhnjico.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.