Vonjave, ki povečajo energijo

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Radi uporabljate eterična olja, ki odišavijo dom? Potem izberite pravega glede na svoje počutje.
Oglej si celoten članek

Za sprostitev

V izparilnik kapnite nekaj kapljic eteričnega olja pomaranče ali sivke. Ti dve vonjavi dokazano pomirjata, preganjata občutek tesnobe, zmanjšujeta stres in vas napolnita s pozitivno energijo, pravijo avstrijski raziskovalci. Kot nalašč za popoldansko ali večerno sproščanje.

Nad nespečnost

Prav tako so sivko že od nekdaj povezovali z boljšim spancem. Včasih so z dišečimi cvetovi napolnili blazino in se tako spopadli z nespečnostjo. Če se ponoči pogosto zbujate, šopek sivke položite na nočno omarico ali pa spalnico odišavite z eteričnim oljem.

Preženejo lakoto

Da, lakoto lahko preženete tudi s pomočjo vonjav. V neki raziskavi so sodelujoči, ko so postali lačni, povohali zeleno jabolko, banano ali poprovo meto ter v času raziskave zaužili manj kalorij in izgubili več kilogramov kot tisti, ki si z omenjenimi vonjavami niso pomagali. Če ste zvečer pogosto lačni, je morda izparilnik v kombinaciji z omenjenimi eteričnimi olji prava izbira.

Zadihajte lažje

Ob prehladih prostor napolnite z vonjem bora. Ta odpre dihalne poti, pomirja in bistri um.

Izboljšajo spomin

Učenje bo lažje in učinkovitejše, če se boste učili v sobi, ki diši po cimetu ali rožmarinu. Oba dokazano povečata koncentracijo in izboljšata spomin.

Za več energije

Tiste dni, ko se iz službe vrnete popolnoma brez energije in motivacije, razpoloženje popravite z eteričnimi olji citrusov. Mandarina, limona, grenivka in pomaranča vas bodo navdali z energijo in popravili razpoloženje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 08:45 20. December 2012.

    Sej kmalu bomo itak živeli samo še od lufta ...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.