Vozniku Proeskega dve leti zapora

Foto: Žurnal24 (Foto: EPA)
Sodišče v Skopju je potrdilo kazen vozniku, ki je odgovoren za smrt makedonskega pevca Tošeta Proeskega.
Oglej si celoten članek

Pritožbeno sodišče v Skopju je potrdilo razsodbo temeljnega sodišča, v kateri je bil voznik terenskega vozila volkswagna touarega Georgi Georgijevski obsojen na dveletno zaporno kazen. Voznik je na hrvaški avtocesti povzročil prometno nesrečo, v kateri je umrl Toše Proeski.

Obsodba je po navedbah predsednika pritožbenega sodišča Vangela Mitrinovskega postala pravnomočna.

Foto: Žurnal24 To%C5%A1e Proeski



Preiskava je pokazala, da je 16. oktobra 2007 Georgijevski na avtocesti od  Bajakova proti Zagrebu vozil hitreje, kot je dovoljeno, ter ni upošteval zahtevane varnostne razdalje pri prehitevanju tovornjaka. Zaradi tega je blizu Nove Gradiške zadel zadnji del tovornjaka, avtomobil se je odbil in končal v ograji avtoceste.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.