Vrnitev seks simbola

Foto: arhiv proizvajalca
Foto: arhiv proizvajalca
Tomb Raider. Lara Croft se v novi videoigri na prodajne police vrača 5. marca.
Oglej si celoten članek

Petega marca bo izšla nova videoigra z Laro Croft, preprosto naslovljena Tomb Raider. Gre za že peti naslov te priljubljene akcijske pustolovščine, ki so jo izdelali pri podjetju Crystal Dynamics (sicer je to že deseti del) in bo na voljo za igralne konzole playstation 3, xbox 360 in tudi za Windowse. Že pred izidom med igričarji vlada veliko zanimanje, a bojazni, da bi zaloge v Sloveniji pošle že v prvem tednu, ni, pravijo pri Colbyju, saj "naš trg le ni tako velik".

Ikona popkulture

Prihajajoča videoigra je tudi prva v seriji Tomb Raider, ki bo nosila oznako M (Mature 17+), kar pomeni, da po ocenah ESRB, ki ocenjuje primernost vsebin v zabavniški industriji, ni primerna za mlajše od 17 let. Pri tej odločitvi so bili ključni grafični prizori nasilja in ne toliko erotični naboj glavne junakinje, ki ji je tokrat glas posodila igralka Camilla Luddington. Prej je ta čast pripadala le še štirim drugim: Keely Hawes, Jonell Elliott, Judith Gibbins in Sheley Blond. Ob izidu prvega Tomb Raiderja leta 1996 je Lara Croft v svetu popkulture pustila neizbrisen pečat, ki presega meje zgolj igričarskega sveta – ne nazadnje jo je v hollywoodskem filmu leta 2001 (Lara Croft: Tomb Raider) upodobila sama Angelina Jolie (oba filma sta prinesla skoraj pol milijarde dolarjev dobička, vložek pa je bil polovico manjši), ki je izjavila, da ta vloga zaradi visokih pričakovanj milijonov oboževalcev virtualne junakinje nosi veliko odgovornost.

Ubiti mora človeka

Tokratna zgodba se odvija na ladji Endurance, ki ji poveljuje Conrad Roth. V nevihti se ladja razpolovi na dva dela, Lara in preostali preživeli pa se znajdejo na samotnem tropskem otoku v Zmajevem trikotniku. Njena naloga je, da najde hrano in vodo, se bojuje s sovražniki ter išče preostale preživele.

Glasbo je napisal skladatelj Jason Graves, znan predvsem po svojem delu za Star Trek. Brez kontroverznosti pa tudi tokrat ni šlo – producent igre Ron Rosenberg je v nekem intervjuju izjavil, da bodo v novem delu Laro Croft poskušali posiliti, kar je dvignilo nemalo prahu. Dizajner Darrel Gallagher je to pozneje zanikal in dodal, da je bilo napačno razumljeno, saj naj bi bil kontroverzni trenutek v igri ta, da je Lara prvič postavljena pred odločitev, ko mora ubiti drugega človeka.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.