Vroč filmski junij za vse čase

Foto: Kinodvor Glorija kurb Foto: Kolosej Prometej Foto: Kino Metropol Angleški kirurg Foto: Kinodvor Cezar mora umreti Foto: Kinodvor Habemus Papam Foto: Kolosej Na varnem Foto: Kolosej Petletna zaroka Foto: Kinodvor Festival migrantskega filma 2012 Foto: Kinodvor Fant s kolesom Foto: Kino Metropol Luči velemesta Foto: Kolosej Projekt: Otrok Foto: Kino Metropol Moderni časi Foto: Kino Metropol Pevec jazza Foto: Kino Metropol Alpe Foto: Kolosej Rock za vse čase Foto: IMDb Vroči Mike Foto: Kinodvor Nujno ubijanje Foto: Kino Metropol Domov za praznike
Če ste preveč zabubljeni v učenje, predlagamo idealno rešitev: privoščite si vročo kino sprostitev, primerno za vse čase. Tudi ta mesec v kinematografe prihajajo novi filmski trakovi.
Oglej si celoten članek

Glorija kurb (Whores' Glory), Od 4. junija, Kinodvor, Kino Metropol od 6. junija: Filmski triptih o prostituciji – tri dežele, tri kulture, tri religije – je trezen in brutalno iskren, a hkrati eleganten in vizualno bogat dokumentarec, ki brez moraliziranja prikazuje svet, v katerem je najbolj intimno človeško dejanje postalo predmet trgovanja.

Prometej (Prometheus), od 7. junija, Kolosej, Planeti Tuš: Po osupljivih arheoloških odkritjih na Zemlji posadka vesoljske ladje Prometej odpotuje na raziskovalno ekspedicijo. Po prihodu na neznan planet z grozo spoznajo, da so naleteli na eno najbolj temačnih in grozljivih skrivnosti vesolja.

Angleški kirurg (The English Surgeon), od 8. fo 10. junija, Kino Metropol: Posnet v ukrajinski bolnišnici, prenatrpani s hudimi bolniki in improvizirano opremo, predstavlja film intimni portret nevrokirurga Henryja Marsha, ki se sooča z dilemami, ki izhajajo iz odnosa med pacientom in bolnikom.

Cezar mora umreti (Cesare deve morire), od 13. junija, Kinodvor: V univerzalnem jeziku Shakespearovega besedila, v katerem se prepletajo teme prijateljstva, izdajstva, oblasti in nasilja, se zaporniki soočijo z lastno preteklostjo, stiskami in upi.

Habemus Papam: imamo papeža (Habemus Papam), od 13. do 17. junija, Kino Metropol: Nad Sikstinsko kapelo se kadi bel dim. Trg svetega Petra je poln nestrpnih vernikov. A ko glasnik zbrani množici slavnostno naznani: »Habemus Papam!«, se izza balkona zasliši le paničen krik.

Na varnem (Safe), od 14. junija, Kolosej, Planeti Tuš od 28. junija: Rokoborec Luke poskuša preživeti v neizprosnem svetu krvavih dvobojev, toda ko nekoč pokvari prirejeno tekmo, se mu mafija maščuje z umorom njegove družine.

Petletna zaroka (The Five-Year Engagement), od 14. junija, Kolosej, Planeti Tuš: Tom in Violet sta srečno zaljubljen par in po letu dni zmenkov se odločita za poroko. Toda Violet se nepričakovano ponudi napredovanje v službi, zato Tom privoli v selitev in preložitev poroke.

Festival migrantskega filma 2012, od 18. do 22. junija, Kinodvor: Ob svetovnem dnevu beguncev Slovenska filantropija in Zavod Voluntariat v sodelovanju z British Council organizirata Festival migrantskega filma 2012.

Fant s kolesom (Le gamin au vélo), od 20. junija, Kinodvor: Dvanajstletni Cyril ima samo en cilj: najti očeta, ki ga je zapustil v sirotišnici. Po naključju spozna frizerko Samantho, ki privoli, da vikende preživlja pri njej.

Luči velemesta (City Lights), 20. junij, Kino Metropol: Mali Potepuh se zaljubi v slepo prodajalko rož, ki ga zamenja za zelo premožnega človeka. Isti večer prepreči samomor zapitega in ekscentričnega milijonarja, s katerim postane »najboljši prijatelj«, a le dokler se bogataš ne strezni.

Projekt: Otrok (Friends with Kids), od 21. junija, Kolosej, Planeti Tuš: Dolgoletna prijatelja Jason in Julie nikoli nista vzpostavila ljubezenskih čustev, vendar se kljub temu odločita, da bosta imela otroka, za katerega bi skupaj skrbela, brez medsebojne romantične navezanosti.

Moderni časi (Modern Times), 21. junij, Kino Metropol: Mali Potepuh je tokrat ukleščen v vedno bolj poblaznel, vedno bolj industrializiran moderni svet, ki ga osmišlja samo še junakova ljubezen do mlade brezdomke.

Pevec jazza (The jazz singer), 22. junij, Kino Metropol: Pevec jazza je zgodba o rabinovem sinu Jackieju Rabinowitzu, ki se vztrajno upira svojemu očetu. Namesto da bi nadaljeval družinsko tradicijo, se Jackie kljub očetovemu neodobravanju navdušuje nad modernimi džezovskimi in ragtime melodijami.

Alpe (Alpeis), od 27. junija do 1. julija, Kino Metropol: Imenujejo se Alpe. Njihov vodja je Mont Blanc. Podjetje, v katerem vladata strog red in disciplina, ponuja usluge svojcem in prijateljem nedavno preminulih.

Rock za vse čase (Rock of Ages), od 28. junija, Kolosej, Planeti Tuš: Zadnja utrdba rock glasbe je kultni bar Bourbon Room, ki ga vodita Lonny in Dennis. Da bi lahko obdržala zadolženi bar, na koncert povabita rock legendo Staceeja Jaxxa, ki povzroči popoln kaos in stopi na žulj županovi ženi.

Vroči Mike (Magic Mike), od 28. junija, Kolosej, Planeti Tuš: Oskarjevski režiser filmov Erin Brockovich in Oceanovih enajst Steven Soderbergh predstavlja zabavno zgodbo profesionalnega slačifanta Mika, ki pod svoje okrilje vzame mladega in nadarjenega erotičnega plesalca.

Nujno ubijanje (Essential Killing), od 28. junija, Kinodvor: Prestrašenega talibanskega bojevnika v afganistanski puščavi zajamejo ameriški vojaki. Med prevozom v enega tajnih zaporov v Evropi se pripeti nesreča in ujetnik pobegne. Bos in lačen se znajde sredi brezkončne zasnežene pokrajine.

Domov za praznike (Hjem til jul), od 29. junija do 1. julija, Kino Metropol: V majhni norveški vasici Skogli se na božični večer zgodijo majhne, a čudežne stvari. Na prvi pogled ni videti nič posebnega, a akterji doživijo božič kot nekaj posebnega.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.