Vročekrvno tudi na borzi

Foto: Žurnal24 Borzniki lahko brez skrbi spustijo čustva na plan, pravijo strokovnjaki.
Pri poslih ni dobro vedno biti hladnokrven: še ena raziskava je potrdila, da vročekrvni borzni posredniki sprejemajo boljše odločitve.
Oglej si celoten članek

Vpletanje čustev v borzni posel je torej dobrodošlo, saj lahko poveča ustvarjalnost, občutek dolžnosti in učinkovitost. Več čustev pri sprejemanju odločitev pomeni višje dobičke pri poslu, je pokazalo opazovanje 101 borznega posrednika, ki so štiri tedne simulirali intenzivno trgovanje na borzi. To je nekako v nasprotju s starim prepričanjem, da bi morali biti borzni posredniki popolnoma hladnokrvni. S tem se strinja tudi veliko borznih posrednikov z dolgoletnimi izkušnjami v poslu. Eden od njih, ki na newyorški borzi dela že več kot 25 let, je razložil: "Nisem prijatelj prepletanja posla in čustev. Veliko pomembneje se mi zdi, da si discipliniran."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.