Vročina poslabša bolezni

Foto: Žurnal24 Vročina pomeni dodaten stres za srce, še posebno v kombinaciji s telesnimi napor
Visoke temperature poslabšajo kronična stanja, zato poskrbite za učinkovito ohladitev.
Oglej si celoten članek

Veliko bolezni je ob vročini še nevarnejših, zato morajo vsi, ki se spopadajo z njimi, v teh dneh poskrbeti za ustrezno ohladitev in hidrataciji nameniti še več pozornosti kot sicer, svetujejo na inštitutu za varovanje zdravja.

Previdno z zdravili Nekatera zdravila so ob vročini lahko nevarna.
• Zaviralci beta receptorjev
• Antiholinergiki
• Digitalis
• Diuretiki
• Barbiturati

1. Srčno-žilne bolezni
Vročina pomeni dodaten stres za srce, še posebno v kombinaciji s telesnimi napori. Bolniki s srčno-žilnimi boleznimi in visokim krvnim pritiskom naj podnevi počivajo na hladnem in uživajo lahko hrano.

2. Čezmerna teža
Pretežki ljudje se v primerjavi z normalno težkimi težje in počasneje ohladijo. Ostanite v klimatiziranih prostorih in gibanje omejite na najmanjšo možno mero.

3. Duševne bolezni
Veliko zdravil za zdravljenje duševnih bolezni okrni naravno zmožnost telesa za uravnavanje temperature, nekatere bolezni pa se zaradi vročine poslabšajo. Posvetujte se z zdravnikom, kaj je najbolje storiti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.