Vrt tudi za moške

Foto: Žurnal24 Po besedah Podgornik Reševe je vrtnarjenje tako žensko kot moško opravilo, le da
V knjigi Naši vrtovi – prej in pozneje najdete 101 vrtnarsko zamisel.
Oglej si celoten članek

Naši vrtovi – prej in pozneje, knjiga avtorice Ruth Podgornik Reš, v besedi in sliki predstavlja vrtnarjenje od osnov do korenitih prenov vrta ter predstavitev 30 vrtov z več desetletnim stažem.

Vrt, ki dopušča otroško igro
Poleg opravil, ki jih mora vsak lastnik vrta opraviti na začetku sezone, avtorica predstavi, kako prenoviti vrt, ki je svoje že odslužil, kako zagotoviti, da bo zacvetel, in kako ga narediti prijaznega do otrok, da se bodo v njem lahko brezskrbno igrali.

Predstavitev 30 vrtov
V knjigi je prikazanih tudi 30 vrtov po Sloveniji s poudarkom na vrtovih z daljšim stažem, ki so preživeli tudi več generacij. Avtorica vrtnarjenje s tem opredeli kot dolgotrajen proces in pokaže, da je lahko vrt ob negi praktično večen. Prikaže tudi vrtove v sozvočju z okoljem in potrebami različnih družinskih članov.

Moški lahko stori marsikaj
Čeprav je vrtnarjenje primarno žensko opravilo, pa se z njim ukvarja tudi veliko moških. Ti tako skrbijo v glavnem za trato in drevje, kjer je treba vsako leto opraviti marsikaj: zračenje in spomladansko obrezovanje, vso sezono pa tudi kositi in negovati trato ali travno rušo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.