Vsak dan za vsaj pol ure na zrak

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Imunski sistem. Okrepite ga s spanjem, gibanjem na zraku in obiskom savne.
Oglej si celoten članek

Ker je zdrav imunski sistem ključ do dobrega počutja in pravilnega delovanja vseh telesnih funkcij, je nujno, da znake oslabljenega imunskega sistema prepoznate pravočasno.

Prepoznajte znake

Preverite, kateri znaki še kažejo na to, da morate za svoje zdravje poskrbeti bolje:

  • kronična utrujenost,
  • pogosti prehladi ali prehlad, ki se ne pozdravi,
  • pogosto zbolevanje za nalezljivimi boleznimi,
  • kronične okužbe,
  • otečene bezgavke,
  • redni izbruhi herpesov ali aken.

Na sprehod vsak dan

Za krepitev imunskega sistema je treba skrbeti preventivno, ne le po tem, ko že zbolite. Prvo pravilo je – naspite se! Pomanjkanje spanja slabo vpliva na vaš imunski sistem.

Tudi če je zunaj hladno, ne pozabite na gibanje na svežem zraku; vsak dan si privoščite vsaj polurni sprehod. Izkoristite sončne dni, saj boste tako v telo vnesli tudi vitamin D.

Pojdite v savno. Savnanje bo prekrvavilo telo in iz njega izločilo strupene snovi, poleg tega pa bo poskrbelo za to, da telo ne bo tako zelo občutljivo na temperaturne spremembe.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.