Vsak deseti oče depresiven

Foto: Žurnal24 Najbolj nevarno obdobje je med tretjim in šestim mesecem po rojstvu. (Foto: Shut
Nagnjenost k poporodni depresiji ni značilna le za mame. Najnovejša raziskava je namreč pokazala, da je ta lahko tudi težava očetov.
Oglej si celoten članek

Raziskovalci medicinske fakultete iz Norfolka so na podlagi 28 tisoč primerov depresije pri očetih ugotovili, da deset odstotkov očetov trpi za depresijo tik pred rojstvom ali po rojstvu otroka. Pet odstotkov očetov trpi za depresijo v letu po rojstvu njihovega malčka.

Najhuje med tretjim in šestim mesecem
"Depresija novopečenih očetov predstavlja velik problem v javnem zdravstvu,"
sta dejala avtorja raziskave James Paulson in Sharnail Bazemore. Medtem ko se 30 odstotkov mater bori s poporodno depresijo, je malo znanega o tem, kako se z depresijo spopadajo očetje.

Raziskava je pokazala, da je najbolj ranljivo obdobje za očete med tretjim in šestim mesecem otrokovega življenja, v prav tem času pa so k depresiji nagnjene tudi mame. Avtorja sta še zapisala, da depresija enega starša zahteva pozorno skrb drugega.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.