Vsaka tretja družina s Queeni

Foto: Promo
Foto: Promo
Hit. Britanci najraje kupujejo kompilacijo Queenov.
Oglej si celoten članek

Skupina Queen se je vpisala v zgodovino kot prvi glasbeni izvajalec, ki je prodal šest milijonov izvodov istega albuma.

Gre za njihovo prvo ploščo največjih hitov iz leta 1981, ki je bila z uspešnicami, kot so We Will Rock You, Bohemian Rhapsody, Another One Bites the Dust in Bicycle Race, nekaj let najbolje prodajani britanski album. Po besedah Martina Talbota, izvršnega direktorja podjetja The Official Charts Company, ki sestavlja lestvico, redno prodajo po nekaj tisoč izvodov plošče na teden, doma pa jo ima kar vsaka tretja družina v Veliki Britaniji.

Kompilaciji Queenov na drugem mestu najbolje prodajanih plošč na Otoku sledita plošča Gold z največjimi hiti Abbe iz leta 1992 (5,1 milijona izvodov) in album skupine The Beatles Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band (5,1 milijona kopij), na četrtem in petem mestu pa sta Adele z albumom 21 (4,7 milijona kopij) in Oasis s ploščo What's the Story Morning Glory (4,6 milijona kopij).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.