Vse je v glavi

Foto: Žurnal24 Zivljenje 06.06.13, mojca debelak, terapevtka, foto: Zurnal24
Težava ni vedno v telesu, rešitev lahko poiščite tudi v razrešitvi čustvene preteklosti, pravi terapevtka Mojca Debelak.
Oglej si celoten članek

Po tem, ko je Angelina javnosti zaupala, da so ji preventivno odstranili obe dojki, se je zgodilo to, česar so se bali številni. Sprožila je trend želja po preventivni odstranitvi dojk, kar so že začeli izkoriščati tudi kirurgi.

Pogosto se zdi, da bi tako ravnala vsaka mati iz ljubezni do otrok in iz strahu pred morebitnim koncem. A terapevtka Mojca Debelak dodaja, da gre v resnici pri tovrstnih odločitvah lahko tudi za strah pred soočenjem, "pred minljivostjo, pred družinskim sistemom naših prednikov, ki se odslikava skozi nas, pred lastnim ovrednotenjem življenja. Odstranitev prsi še ne pomeni odstranitve vzroka in morda je Angelina namesto pri glavi problema začela pri repu," pravi Debelakova.

Sami sebi najboljše zdravilo

"Številni, ki prihajajo po alternativno pomoč, iščejo zgolj čudežno rešitev, nekoga, ki jih bo pozdravil," pravi Debelakova. "Človek ostaja kot slepec in ne sprevidi, da si je sam najboljše zdravilo. Pogosto še vedno večina ljudi verjame, da je težava v telesu, ne v razrešitvi družinske preteklosti ter posledično vseh nakopičenih čustev in podzavestnih vsebin, ki se jih je treba osvoboditi," poudarja.

Namera, zakaj nekaj počnemo, je še kako pomembna. Podzavest vedno čaka na svoj trenutek resnice.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.