Vse poti vodijo v Rim – k Michelangelu

Foto: Žurnal24 V središču je več kot 30 risb z Michelangelovim podpisom.
Včeraj se je v Rimu odprla razstava, posvečena Michelangelu. Na ogled je 105 eksponatov.
Oglej si celoten članek

Razstava z naslovom Michelangelo – arhitekt v Rimu je na ogled v Kapitolinskih muzejih. Posvečena je velikemu toskanskemu umetniškemu geniju, ki je z arhitekturnimi in urbanističnimi rešitvami zaznamoval italijansko prestolnico. Osredotoča se predvsem na njegovo prisotnost v večnem mestu skozi arhitekturo.

Predstavlja Michelangelovo ustvarjanje v večnem mestu skozi obdobji, ki ju je umetnik preživel v Rimu, to je od leta 1505 do leta 1516 in od leta 1534 do smrti. Na razstavi so med drugim predstavljeni grobnica papeža Julija II., objekti za vojaško in vsakdanjo rabo ter arhitekturna simbola – trg Campidoglio in Trg Sv. Petra.

V središču postavitve je tudi več kot 30 risb z Michelangelovim podpisom, zbirka pa vključuje tudi dragocene tiske in dve Michelangelovi sliki.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.