Vzroki za prepire na dopustu

Foto: Žurnal24 Počitnice naj bodo zares počitnice – če potrebujete samoto, si je vsak dan vzemi
Na počitnicah se spočijemo. Pa se res? Velikokrat bi po dopustu potrebovali še en dopust, saj so počitnice rade tudi priložnost za prepire. Razlog je največkrat denar.
Oglej si celoten članek

Nedavna ameriška raziskava (naročila jo je hotelska veriga Marriott) je namignila, kaj so najpogostješi razlogi za kreganje na počitnicah. Na prvem mestu je denar, sledijo ogledi turističnih znamenitosti (on nogometna tekma, ona galerija?) in hrana (on čevapčiči, ona tortica?). 26 odstotkov sodelujočih je povedalo, da se na dopustu s partnerjem oziroma družinskimi člani prepirajo, koliko denarja (in za kaj) ga lahko potrošijo. 22 odstotkov parov se ne more dogovoriti, kako preživljati čas na počitnicah – kaj bodo počeli in kaj si ogledali ... Skoraj desetina vprašanih pa se prepira, ko je treba izbrati restavracijo in hrano.

Kakšna so pričakovanja?
Tri četrtine sodelujočih je izjavilo, da je dopust "vitalnega pomena za njihovo duševno zdravje", 44 odstotkov jih računa, da se bodo na počitnicah rešili stresa, 37 odstotkov jih upa, da jim bodo počitnice "dvignile razpoloženje", osem odstotkov pa jih verjame, da bo dopust "pomagal izboljšati odnos s partnerjem". Kljub vsemu pa ima kar 64 žensk in 41 odstotkov moških občutek krivde "zaradi zapravljanja denarja na počitnicah". Kako se torej ne utruditi na dopustu? Strokovnjaki pravijo, da je najpomembnejše spanje: spite čim več, saj nič ne regenerira telesa in duše tako kot trden spanec. In ker vas nekaj evrov več v denarnici, ko boste spet doma, ne bo rešilo, se ne sekirajte zaradi zapravljanja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.