William in Kate: Umetniški kritik "raztrgal" njun portret

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Zakonca Cambridge sta dobila svoj prvi potret.
Oglej si celoten članek

V muzeju The Fitzwilliam Museum so razstavili portret zakoncev Cambridge, ki ga je naslikal večkrat nagrajeni slikar Jamie Coreth. Slika bo v tem muzeju razstavljena tri leta. 

Coreth pravi, da se počuti počaščenega, da je smel naslikati Williama in Kate, s portretom pa je želel "vzbuditi občutek ravnotežja med njunim javnim in zasebnim življenjem". "Želel sem ju prikazati tako, da sta videti sproščena in dostopna, a hkrati tudi elegantna in dostojanstvena," je dodal

Kraljevi par si je umetnino že ogledal. William naj bi Corethu rekel, da je slika čudovita. Umetniški kritik A. N. Wilson pa ni tega mnenja ... "Vojvodinja je prava življenjska sila, slika pa je mrtva kot dodo. Živahnega človeka je zreducirala na lutko, lepo žensko na čudaško in dolgočasno lutko. Prava vojvodinja s svojim nasmehom razveseljuje vse okoli sebe, ta figura pa je zaskrbljena, rahlo vznemirjena in pravzaprav neprepoznavna," je povedal in dodal, da predvideva, da je slikar potret narisal na podlagi fotografije. "V želji, da ustvari fotografsko natančnost, je naslikal dve mrtvi figuri," meni poznavalec.

 

 

 

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.