X-Trail pri čelnem trku ni blestel

Foto: Žurnal24 X-Trail se je v primerjavi z qashqaiem odrezal precej slabše. Kot kaže se pri ma
Glede na izjemne rezultate nissana qashqaia, ki je na testiranjih čelnega in stranskega trka dosegel vseh 37 možnih točk, je rezultat njegovega nekoliko večjega brata X-traila kar rahlo razočaranje.
Oglej si celoten članek

Strokovnjaki organizacije Euro NCAP so uničili pripadnika nove X-trailove generacije. Senzorji na testnih lutkah so pri čelnem trku pri 64 km/h zabeležili, da bi se najslabše pisalo votnikovemu vratu, saj je ob trku glava zanihala močno nazaj. Kolena in stopala so pri trku z armaturno ploščo prav tako utrpela znatne poškodbe, so zaznale natančne naprave.

Za bočni trk in trk z drogom je avtomobil dobil vse točke. Skupno število 30 zbranih točk je tako zadostovalo za dandanes zelo povprečne štiri zvezdice.

X-trail se je nekoliko odkupil z zelo dobro varnostjo najmlajših potnikov, saj so "tiletne" lutke na zadnjem sedežu čelni in bočni trk preživele zelo dobro. Skupno je za varnost otrok prejel štiri zvezdice. Nekoliko slabše pa bi jo ob trku z vozilom odnesli pešci. Simulacija trka pri 40 km/h na uro je pokazala na velike možnosti poškob peščevih nog in glave. Skupno je rezultat zadostoval za dve zvezdici.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.