Z družino prvič na jadrnico: Kaj spakirati?

Foto: Profimedia jadranje
Veste, kaj potrebujete, ko se odločite za dopust na odprtem morju?
Oglej si celoten članek

S partnerjem sta se odločila, da bosta letos poleti prvič najela jadrnico in da se vama na oddihu seveda pridružita tudi vajina otroka … S prvim najemom jadrnice, skiperja in načrtom izleta sta se že spoprijela. Težava nastane, ko je treba spakirati kovčke tik pred odhodom.

Foto: Profimedia jadranje Raznolika oblačila majhnih količin

"Ko je plovilo rezervirano in se čas odhoda na počitnice nestrpno bliža, je treba pripraviti osnovne stvari, ki jih boste potrebovali za življenje na plovilu,“ je za Žurnal24 povedala booking manegerka Ani Trstenjak iz podjetja Yacht-Rent: "Pomembno je, da s seboj ne nosite preveč oblačil in da stvari spakirate v lahke torbe. Oblačila naj bodo športna, lahka in bombažna. Nujno je, da s seboj vzamete tudi kaj toplejšega, dolge rokave, če vas morda preseneti slabo vreme."

Ana dodaja, da je pomembno, da si priskrbite sončno kremo z dovolj visokim zaščitnim faktorjem in tanke majice dolgih rokavov, predvsem za otroke. "Ne pozabite na sončna očala in pokrivala, ki jih boste na krovu plovila zagotovo potrebovali," je še dodala Ana.

Kako napolniti hladilnik?

Kar se tiče hrane in pijače je pomembno, da si priskrbite dovolj pitne vode in hrano, ki ima dolgi rok trajanja ter je shranjena v pločevinkah. Sicer pa boste vedno imeli možnost ustaviti se na obali in kupiti, pojesti najnujnejše. Glavno pravilo pakiranja za na plovilo je, da ne pretiravate s količino oblačil, hrane, modnih dodatkov. Sprostite se in uživajte v morskem zraku sredi Jadrana.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.