Z luno med filmske zvezde

Foto: Promo
Foto: Promo
Poletje v kinu. Kinodvor po kinu na prostem upa še na drive-in kino in minipleks.
Oglej si celoten članek

S poletjem se v kinoponudbi pojavijo določene spremembe. S svojo inovativno formulo seljenja pod zvezde nas vsakič znova razveseli mestni kino Kinodvor, ki v Kinodvorišču svojega atrija in Kinu pod zvezdami na Ljubljanskem gradu filme projicira na platno zunaj, pod milim nebom; tam lahko ogled filma začinite z najljubšo pijačo, in kadar je hladno, vam prinesejo odejo. Stoli sicer niso tako udobni, a je izbor filmov praviloma vrhunski, in tako bo tudi to leto.

Kinodvorišče za ambientalno doživetje

“Kinodvorišče je za nas zelo pomemben prostor, predvsem ker se dogaja v našem atriju in je le korak od naše glavne dvorane. Programsko ga opremimo s filmi, ki jih tudi sicer vrtimo v Kinodvoru. Letošnje Kinodvorišče smo odprli s filmom Fant s kolesom bratov Dardenne. Če dežuje, se program odvije v veliki ali mali dvorani,” je o programu spregovorila direktorica Kinodvora Nina Peče. Na ogled bodo še filmi Nujno ubijanje, Medtem ko si spala in Slepe stene: Ljubezen v virtualni dobi. Vzporedno se s filmskim dvoriščem odvija "pofilmsko" druženje. V kino si želijo privabiti mlajše gledalce, stare od 14 do 20 let, kajti ti so najtežje ulovljivo občinstvo.

Premiere in predpremiere pod zvezdami

Foto: Anže Petkovšek Nina Peče Na Ljubljanskem gradu bo med 26. julijem in 18. avgustom filmsko ponudbo bogatil Kino pod zvezdami. Triindvajset filmov, tri predpremiere in ena premiera. Letos bo vstopnice za ogled možno kupiti tudi v Kino
dvoru in so že na voljo. "Začenjamo z izjemnim filmom, ki da ljudem lahko veliko – Umetnik je ultimativni zmagovalec Oskarjev in spada v grajski ambient. Prihajajo še filmi Nevarna metoda, Melanholija, Gospodinja, Le Havre, Zaklonišče, Ločitev in številni drugi. Prikazali bomo tudi slovenski film Nejca Gazvode Izlet in Pisma sv. Nikolaju – poljski film, ki pa ga je posnel slovenski režiser Mitja Okorn," je povedala Pečetova in dodala: "Tudi predpremier bo nekaj. Ponosni smo, da bomo prikazali Kraljestvo vzhajajoče lune in Cronenbergov Kozmopolis, ki se bo pozneje preselil v Kinodvor. Vikendova predpremiera pa je letos Morilec Joe. Ambicija in želja Kinodvora je tudi, da bi Ljubljana dobila drive-in kino in umetniški minipleks."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.