Z malčkom govorite kot z vrstnikom

Foto: Žurnal24 Veliko staršev s svojim malčkom govori v pomanjševalnicah in se pri govorjenju a
Če želite, da vaš otrok odraste v komunikativno in odprto osebo, se z njim pogovarjajte enako kot z odraslimi.
Oglej si celoten članek

Raziskava, ki so jo naredili na Švedskem, je pokazala, da starši naredijo največjo napako, ko s svojimi otroki govorijo kot z manjvrednimi in manj razgledanimi ljudmi. Čeprav otroci še nimajo tolikšnega besednega zaklada kot odrasli in veliko manj življenjskih izkušenj, imajo sposobnost dojemanja in razumevanja določenih situacij in dogajanja.

Otroci vedo bolje
Otroci, s katerimi starši veliko govorijo in z njimi ravnajo povsem enakopravno, odrastejo v odprte in zgovorne ljudi, ki kasneje nimajo težav v različnih položajih v življenju. Ti otroci se bolje izražajo in se v ključnih trenutkih znajo postaviti zase. Raziskava je še pokazala, da imajo lahko otroci boljše rešitve za določene probleme od odraslih. Kot pravijo strokovnjaki, je pri otrocih tako, kot da imajo bolje razvit šesti čut, ki jim intuitivno predlaga rešitve za probleme.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.