Z maslom proti samomorom

Foto: Žurnal24 To je sloviti most, na katerem je maja prišlo do incidenta, ko je upokojeni kita Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Oblasti na Kitajskem so se odločile za zanimiv način preprečevanja samomorov. Most, s katerega so samomorilci redno skakali v smrt, so premazali z maslom.
Oglej si celoten članek

Most v mestu Guanhzhou na jugovzhodu Kitajske je bila priljubljena samomorilna točka. Samo v enem mesecu si je na tem mostu življenje vzelo osem ljudi, veliko več jih dejanja ni izpeljalo in so s samomorom zgolj grozili. In vsakokrat, ko je nekdo poskusil storiti samomor in s tem pritegnil pozornost mimoidočih, je nastal večurni prometni zamašek.

Številne pritožbe prebivalcev so prisilile oblasti, da so ukrepale. Že pred časom so na mostu uredili varnostno službo, ki naj bi preprečevala samomore. Ker varnostniki številnih samomorilcev niso mogli zaustaviti, se je vlada odločila za drugačno metodo.

 
 

Zaradi masti ograja drsi in morebitni samomorilci težko splezajo nanjo. Slej ko prej jim spodrsne in jih lažje ujamemo.

Varnostnik, ki je zaposlen na slovitem mostu

 
Vlada se je odločila, da bodo most oziroma vse dele mostu, ki jih je mogoče preplezati, namazali z mastjo. Predstavnica vlade Shiu Liang je dejala: "Poskusili smo z različnimi metodami. Poleg varnostnikov smo na mostu postavili posebne ograje in obvestila, naj ne storijo samomora na tem mestu. Tokrat smo se odločili za maslo in očitno deluje. Nihče ne more splezati na ograjo in storiti samomora."
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.