Z Moveknowledgement bodo poskakovali ...

Foto: Promo
Foto: Promo
Na koncertne odre po Sloveniji se Moveknowledgement vračajo s četrtim studijskim albumom Pumpdown. Štirje izžrebanci bodo 6. oktobra v ljubljanski Cvetličarni z njimi poskakovali brezplačno. Ste med njimi?
Oglej si celoten članek

Z zasedbo Moveknowledgement bodo v četrtek v ljubljanski Cvetki poskakovali Peter Žitnik, Barbara Vojsk, Barbara Dekleva in Andreja Hlišč. Čestitamo!

Po odmevnem hip hop/dub eksperimentu Listen to Nebukadnezar in seriji uspešnih elektronsko obarvanih impro koncertov v sklopu projekta Moveknowledgement FreePop Orchestra je peterica, ki sliši na skupno ime Moveknowledgement, naredila naslednji korak po svoji eklektični ustvarjalni poti.

Čeprav naslov novega ploščka Pumpdown zveni kot nekaj, kar bi izšlo v času, ko sta se srečala hip hop in rave, je produkcija vse prej kot usmerjena v preteklost. Dubovske efekte in kompleksne aranžmaje so ob stran potisnili močni kitarski rifi in bolj prvinski ritem, skladbe pa so avtorsko najmočnejše doslej. Skozi besedila in vizualno prezentacijo se še vedno zrcali za Moveknowledgement značilna sci-fi estetika, bizarni retrofuturizmi in nawagerska mistika, svoj vtis pa naredi tudi krepka doza dodatnega rock'n'rolla.

Cena vstopnice v predprodaji je devet evrov, na dan koncerta pa 11 evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.