Z navideznimi zmenki do denarja

Foto: Žurnal24 Na internetu so možne hude prevare. Bodite pazljivi.
Z lažnimi profili so si sleparji iz Romunije pridobili mnogo zmenkov in še veliko več denarja.
Oglej si celoten članek

Romunska policija je razkrila mrežo enajstih ljudi, ki so v ZDA in Kanadi zaslužili 130.000 ameriških dolarjev na račun spletnih zmenkov. Enajst osumljencev iz mesta Cluj je na internetu ustvarilo lažne profile za iskanje zmenkov, potem pa so žrtve obrali za potne stroške.

Preiskovalci so ugotovili, da so sleparji ogoljufali več kot sedemdeset ljudi v Združenih državah Amerike, Kanadi, Avstraliji, Hongkongu, Veliki Britaniji in Belgiji. V okviru preiskave, ki je potekala od maja, je policija v četrtek prijela sedem članov mreže.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.