Za kaj vse je primerna zobna krema

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Zobna krema je sicer namenjena čiščenju zob, a je primerna tudi za vrsto drugih opravil. Preverite, pri čem vam lahko še pomaga.
Oglej si celoten članek

Očistite svoje superge

Umazane superge za tek boste najlažje očistili z zobno kremo, saj najbolje prodre v reže med gumo. Dobro jih zdrgnite s staro zobno ščetko, nato pa obrišite z vlažno krpo.

Preprečite, da bi se ogledalo zameglilo

Vas jezi, da se ogledalo v kopalnici vedno megli, ko se tuširate? Preden greste pod tuš, nanj nanesite malce zobne kreme in ga obrišite. Ko boste prišli izpod tuša, ogledalo ne bo zamegljeno.

Sijoča pipa v kopalnici in kuhinji

Če vam je ravno zmanjkalo čistil za kopalnico, je zobna krema prava rešitev. Z njo boste odlično očistili vse pipe, za še boljši učinek pa uporabite staro zobno ščetko. Na koncu površin ne pozabite obrisati s krpo.

Odstranite voščenke s sten

Otroci svojo umetniško žilico radi preizkušajo na steni, a čez čas jo je treba očistiti. To boste najlažje storili, če boste na umetnine vaših malčkov stisnili nekaj kreme, nato pa vse skupaj zdrgnili z močno krtačo. Tekstura zobne kreme bo poskrbela, da se bodo voščenke lepo odstranile s stene. Na koncu splaknite z vodo.

Očistite umivalnike

Tako kot zobna krema dobro očisti pipe, se bo odlično odrezala tudi pri čiščenju umivalnikov. Ko boste vanj stisnili kremo, umazanijo zdrgnite z gobo. Poleg čistoče boste pridobili tudi prijeten vonj, saj se boste s kremo znebili neprijetnih vonjav, ki lahko prihajajo iz odtoka.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 20:42 5. Marec 2012.

    Menda pomaga tudi pri čiščenju nakita, vsaj do neke mere. Preverjeno pa pomaga pri mozoljih, sploh podkožnih - nanesemo na …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.