Za Lidijo glasovali, da jo bodo lahko kritizirali

Foto: voyo.si
Foto: voyo.si
Lidija, tekmovalka v šovu Gostilna išče šefa 2, je v ponedeljek preživela še en vroči stol in s tem izločila že tretjega tekmovalca, ki pa je bil v kuharskem znanju od nje veliko močnejši. Zakaj ljudje glasujejo za čustvene, a v znanju šibkejše, nam je zaupala psihoterapevtka.
Oglej si celoten članek

Slovenci imamo radi čustvene ljudi, pravi psihoterapevtka Veronika Seles in razlaga, da se s takim človekom ljudje lažje poistovetijo in si prek njega dovolijo čutiti sebe.

Na vprašanje o tem, zakaj pri Slovencih znanje pri tematskih šovih ne igra ključne vloge, pa strokovnjakinja razlaga: "Znanje ljudi velikokrat frustrira in ga želijo izničiti pri tistih, ki ga imajo. Če se primerjajo z uspešnimi, se potem sami počutijo neuspešne." Po njenem mnenju ljudje v šovih raje gledajo manj uspešne, saj jim tako ni treba dosti narediti za doseganje večjega znanja.

Med spremljanjem povprečnih se gledalci bolje počutijo, še meni psihoterapevtka in dodaja: "Pri gledanju lahko tako doma komentirajo, kaj bi lahko naredila bolje. Neznanje jim omogoča, da so v marsičem boljši. Nasprotno številne frustrira."

Je čustvena, a v kuharskem znanju nekoliko šibkejša Lidija res v šovu ostala le zaradi tega?

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 15

  • 21:40 11. December 2013.

    Letos se išče zmagovalca, ki bo dobil 50.000 evrov. Glasujejo pa gledalci, ne Bine. Torej noter ostaja kdor je všeč …

  • 21:40 11. December 2013.

    Letos se išče zmagovalca, ki bo dobil 50.000 evrov. Glasujejo pa gledalci, ne Bine. Torej noter ostaja kdor je všeč …

  • 21:39 11. December 2013.

    Gledalci, ker jim ni bistvo kuhanje. Smola, ker se ga drži. Tomaž, ker ga je poslal na vroči stol.<br />Gledalci …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.