Za mestne zelenice bodo skrbele ovce

Foto: Žurnal24 "Uslužbenke" bodo med delovnim časom morale pojesti čim več.
V italijanskem Torinu bodo imeli policisti dodatno zaposlitev – znajti se bodo morali tudi kot pastirji, saj bodo mestne zelenice "kosile" ovce, kosilnice pa se umikajo.
Oglej si celoten članek

Tako so odločili mestni svetniki in naročili, naj v mestu oziroma na mestnih zelenicah dobi "službo" sedemsto ovc. Njihova edina naloga bo, da bodo travnate površine lepo vzdrževane, kar jim bo uspelo s pridnim grizljanjem trave. Ovce so namreč veliko cenejše kot kosilnice, so ugotovili v Torinu. Mestni okoljevarstveniki so že dolgo opozarjali, da motorne kosilnice onesnažujejo zrak, poleg tega pa je Torino za vzdrževanje le enega večjega mestnega parka vsako leto zapravil plačal 25 tisoč evrov. S "kosilnicami na štirih nogah" bodo torej v Torinu ubili dve muhi na en mah – privarčevali bodo in naredili nekaj za okolje.

Vsi pa niso zadovoljni. Vozniki se bojijo, da bodo ovce oziroma kamioni, s katerimi jih bodo prevažali, ovirali promet, ko jih bodo vozili od enega do drugega parka, nekateri meščani pa protestirajo, ker se bojijo, da bodo zelenice polne ovčjih iztrebkov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.