Za partnerja ste privlačnejši, kot si mislite

Foto: Žurnal24 V njegovih očeh ste še privlačnejši, kot si mislite.
Na podlagi ugotovitev britanskih znanstvenikov je lepota očitno resnično skrita v očeh opazovalca.
Oglej si celoten članek

Raziskovalci so namreč opravili študijo, v katero je bilo vključenih 93 parov, in ugotovili, da so moški svoje partnerice ocenili z višjo oceno za privlačnost, kot so si jo namenile ženske same.

Na osnovi teh ugotovitev bi morda kdo lahko sklepal, da so moški pač večji kavalirji, ženske pa do sebe bolj kritične. A se je enako pokazalo tudi v nasprotnem primeru, ko so morale ženske oceniti svojega partnerja; namenile so mu veliko višjo oceno, kot so si jo namenili sami. 

Vsi pari so bili v poznih tridesetih letih, v zvezi pa so bili v povprečju 14 let.

V poročilu študije je bilo zapisano: ''Medtem ko ženske tipično verjamejo, da moške bolj privlačijo suhe ženske z večjimi oblinami, moški bolj, kot je dejansko res, domnevajo, da ženske raje izbirajo možate in bolj mišičaste moške s širšimi rameni.''

"Ugotovitev, da imajo ljudje relativno pozitiven odnos do videza svojega partnerja, bi lahko ublažila nekatere (odvečne) skrbi, ki so povezane z videzom, in posledično negativen vpliv, ki jo ima takšno prepričanje na zvezo," so še dodali avtorji študije.

 

Preberite še:

Tabletka proti sramežljivosti

S smehom do lepšega videza

Profesor Richard Wiseman, psiholog z univerze Hertfordshire, razlaga, zakaj je tako: ''Večina ljudi je optimistov in želi verjeti, da je svet lepši, kot dejansko je. Prav tako radi mislijo, da imajo privlačnejšega partnerja (kot dejansko je), saj se zaradi tega sami počutijo bolje."
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.