Za princa Georgea izbrali ta priimek

V igri so bili Cambridge, Mountbatten-Windsor in Wales.
Oglej si celoten članek

Princ George je septembra šel v šolo, zato sta se morala njegova starša odločiti, kateri priimek bo George nosil. Njegovo polno ime se glasi George Alexander Louis, nikoli pa niso razglasili njegovega priimka. "Člani kraljeve družine so znani po imenu kraljevega dvora ali pa po priimku, ki ni vedno enak. Včasih ga sploh ne uporabljajo,“ piše na spletni strani dvora. Pred letom 1917 britanski modrokrvneži sploh niso nosili priimka, ampak so se predstavljali z imenom dinastije, iz katere so izhajali, ali pa imenom svojega dvora.

Georgeev oče William in stric Harry sta se pisala Wales, po svojih starših, valižanskemu princu Charlesu in valižanski princesi Diani. George pa se piše Cambridge, saj se je njegov oče po poroki s Kate Middleton preimenoval v vojvodo Cambridgea.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.