Za privlačnost dovolj sekunda

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Da prepoznate pravo osebo, je dovolj samo trenutek.
Oglej si celoten članek

Po trditvah antropologinje Helen Fisher je potrebna le sekunda, da se človek intuitivno odloči, ali ga nekdo privlači ali ne. Da ta privlačni človek ne bi pobegnil, pa se naše telo odzove tako, da mu pošilja signale, ki pritegnejo njegovo pozornost.

Med njimi sta najpogostejša dva. V družbi privlačnega človeka začne srce dobesedno hitreje biti. Znanstveniki so prepričani, da hiter srčni utrip v navzočnosti lepega neznanca lahko vpliva na občutek privlačnosti. Kot pa je znano, za zaljubljenost ni krivo nič drugega kot možgani.

Če ste v bližini nekoga, ki vas privlači, bo bolje, da mu ne sežete v roko. Preznojene dlani so zagotovo psihološki dokaz, da vas človek privlači, za to pa so krivi številni hormoni.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.