Za sile brez orožja

Foto: Žurnal24 Vstopnice za koncert Paula van Dyka na Gospodarskem raztavišču stanejo 31 evrov.
Paul van Dyk. Didžej s političnimi interesi bo 24. junija nastopil v Ljubljani.
Oglej si celoten članek

Leta 2001 ste se začeli javno zanimati za politiko. Pravite, da ste proti vojnam. V Sloveniji se te dni podpisuje peticija za ukinitev vojske. Menite, da bi bila to dobra ideja?
Svoja prepričanja rad povem naglas. Ko gre za vprašanja človekovih pravic, podpiram Združene narode (ZN), ko poskušajo spremeniti diktatorski režim, ki ubija ljudi na podlagi denimo drugačne veroizpovedi. Druga stvar pa je imeti nacionalno vojsko, ki je namenjena agresiji nad drugimi narodi. Tovrstne vojske bi morali popolnoma uničiti, ukiniti. Je pa pametno imeti nekakšne

Moj naslednji album, ki izide prihodnje leto, bo drugačen od prejšnjih. Vsak album je korak naprej in trenutno je zelo napeto.
Paul van Dyk o novem albumu

posebne sile, ki ljudem pomagajo pri recimo poplavah in drugih naravnih katastrofah. A takšne sile ne potrebujejo orožja.

Pa lahko narod preživi brez vojske?
Mislim, da lahko. Dokler imamo močno vojsko ZN, ne potrebujemo nacionalnih vojsk.

Revija DJ Magazine vas je dvakrat imenovala za didžeja številka 1 na svetu. Od leta 1998 pa ste ostali med prvimi desetimi. Kako vam to uspeva?
Ne vem, to morate vprašati druge. Najverjetneje to, da po eni strani vrtim dobro glasbo, po drugi pa imam neprestano stik s publiko.

Če bi lahko zmiksali katerikoli komad na svetu, bi to bil ...
Pesem Imagine od Johna Lennona.

Se vidite za mešalno mizo tudi pri 65 letih?
Najbrž ne (smeh).

Kdaj naj bi šel didžej v pokoj?
Tu ne gre za starostno mejo, vendar do kdaj si lahko še v stiku s publiko.

Kako je delati z vašo ženo Natascho? Ji je težko ukazovati?
No, ne gre ravno za ukazovanje, temveč za sodelovanje. Skupaj sva začela delati kmalu po tem, ko sva se spoznala.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.