Za spore med poslanci kriv lunin mrk

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Danes zvečer boste lahko opazovali lunin mrk. O tem, ali ima ta kakšen vpliv na naše vedenje, kako dolgo bomo čutili njegove posledice in kako ta vpliva na Zemljo, smo se pogovarjali z astrologinjo Emo Kurent.
Oglej si celoten članek

Lahko lunin mrk vpliva na naše vedenje?
Seveda, vpliv Lune na naravo, ljudi in dogajanje na Zemlji je izjemno velik. Lunin mrk je posebna oblika polne lune. Toda globalno se vpliv mrka čuti že dva do tri tedne pred dejanskim mrkom, in še mesece kasneje, saj se stopinja mrka večkrat aktivira z naknadnimi prehodi planetov.

Kakšen je ta vpliv in kako dolgo traja?
Vsaka polna luna deluje nekaj dni pred dejansko opozicijo Sonca in Lune. Polna luna dviguje energijo, izraža in sprošča misli, čustva, dejanja. Smo občutljivejši, tako telesno kot duševno. Današnja, v obliki mrka, je na osi zodiakalnih znamenj Bik/Škorpijon, ki jo povezujemo z denarjem, vrednotami, imetjem in podobno. Poglejte spor med Štrukljem in poslanci glede njihovih plač, recimo, pa vidite, kako deluje. Ljudje so sedaj bolj občutljivi na lastno vrednost, mrk povzroča tudi gmotne izgube, tatvine, finančne blokade. Toda, ponavljam, dogajanje je časovno daljše kot zgolj en dan. Nedavni močan potres v Iranu, recimo, je izraz delovanja tega mrka, saj Luna ob času tega mrka kulminira natančno nad zemljepisno dolžino kraja, kjer je nastopil potres. Ta mrk se bo ponovno aktiviral recimo konec junija in na začetku julija, ko bo na svetu več težav, nesreč in izgube življenj.

Ali mit, da je ob polni luni več nesreč in porodov drži?
Več nesreč je zagotovo, vendar ne na sam dan polne lune, ponavadi se to dogaja že tri do celo štiri dni prej. Poleg tega niso vse polne lune enake, nekatere povzročajo več, druge manj nesreč. To je odvisno od tega, katere sočasne aspekte Luna sestavlja ob času polnosti. Poleg tega je več nesreč tudi na dneve, ko sta Luna in Merkur v težkih aspektih z nekaterimi planeti. Ne gre samo za nesreče, tudi za manjše trke in neprijetnosti, o katerih policisti niso obveščeni. To, in pa dejstvo, da je več nesreč ob različnih kritičnih časih, in da polna luna deluje tri do pet dni, ne en sam dan, je razlog, da vam bodo policisti najbrž rekli, da ob polni luni ni več nesreč kot sicer. Da bi bilo porodov več ob polni luni, to je pa najbrž res mit, sama kot astrologinja nisem opazila, da bi bilo to res.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 16:27 25. April 2013.

    Gospo Kurent bi vprašal, katera pomirjevala ji je predpisal psihiater in zakaj jih ne jemlje redno.. : )

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.