Za svoj videz porabijo 12 ur na teden

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Povprečna ženska se s svojim zunanjim videzom ukvarja približno 627 ur na leto, torej en mesec na leto ali 12 ur na teden.
Oglej si celoten članek

Raziskavo, v katero je bilo vključenih več kot 2.000 žensk, je izvedlo britansko podjetje Lycra Beauty, z njo pa so ugotovili, da ženske največ časa posvečajo svoji zunanjosti in oblekam. Približno 50 minut na teden razmišljajo o tem, kaj naj oblečejo, in nato še 30 minut, ali so izbrane kombinacije videti dobro.

Najpogosteje pa se ukvarjajo z videzom svojega telesa. Pojavljajo se vprašanja in skrbi o primernih kilogramih, ki jih pokaže tehtnica, o barvi in obliki las ter o strukturi kože. Istočasno okoli 48 odstotkov žensk meni, da se preveč ukvarjajo s svojim videzom, vendar si ne morejo pomagati.

Znano je, da se čas razmišljanja o videzu podaljša pred posebnimi dogodki, ki se jih bodo ženske udeležile. Ob božiču in novem letu še dlje razmišljajo o tem, kaj nositi na dan praznovanja. Skrbi jih tudi teža, ki jo lahko med prazniki pridobijo zaradi obilice dobre hrane.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.