Za ušesa in oči

Foto: Žurnal24 Koncertni performans HK119 (na fotografiji) se je v Menzi pri koritu na Metelkov
Koncert. Stereo Total in HK119 na Mestu žensk.
Oglej si celoten članek

Včeraj se je z nastopoma Nataše Živković in Katarine Stegnar v Gledališču Glej končal 16. festival Mesto žensk, ki je poleg performansov, razstav, filmov in delavnic v prestolnico pripeljal tudi odlične glasbene umetnike.

Z glavo v škatli

Kino Šiška je tako v četrtek popolnoma prevzel francosko-nemški multiinštrumentalni dvojec, satirična in zabavna prozaistka Françoise Cactus ter energični eksperimentalist Brezel Göring, ki sta ob prihodu na oder napovedala večer diska, punka, rocka in šansona ter obljubo v polni meri tudi izpolnila.

Partnerja, ki sta svoja duhovita in emancipirana besedila posredovala v različnih jezikih, od nemščine in francoščine do angleščine, sta med prehodi s komada na komad nenehno komunicirala s poslušalci, ti pa so se jima proti koncu koncerta, ki ga zaradi izvrstnega odziva nikakor nista mogla končati, pridružili tudi na odru.

Foto: Žurnal24 HK 119

Dan pozneje je s svojo energijo, prezenco in glasom Menzo pri koritu, ki jo je odela v instalacijo iz folije in čevljev, napolnila finska umetnica Heidi Kilpeläinen, ki je predstavila koncertni performans HK119. V futuristično opravo oblečena svetlolasa domina, ki je besedila o popkulturi in različnih družbenih problemih pospremila z dodelanimi videoprojekcijami, je publiko sicer zapustila že po dobrih 30 minutah, a za slovo naposled izjemoma izvedla še kratek bis, ki ga je med zvijanjem po tleh brez glasbene podlage zapela z glavo v škatli.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.