Za Woodstock letos ni denarja

Foto: Žurnal24 Jimi Hendrix je bil eden izmed glasbenikov, ki so zaznamovali Woodstock.
Praznovanje 40. obletnice festivala Woodstock, ki so ga leta 1969 organizirali kot protest proti vojni v Vietnamu, je odpovedano. Glavni razlog naj bi bilo pomanjkanje sponzorjev.
Oglej si celoten članek

Festival Woodstock, ki je potekal od 15. do 18. avgusta leta 1969, so organizirali Michael Lang, John Roberts, Joel Rosenman in Artie Kornfeld v znak protesta proti vojni v Vietnamu. Na veliki spektakel, ki se je odvijal v New Yorku, so povabili največja imena iz sveta glasbe, kot so Janis Joplin, The Who, Joe Cocker in Jimi Hendrix.

Ni denarja
Eden izmed organizatorjev, Lang, je vsako desetletje organiziral veliko praznovanje ob obletnici festivala, letos pa se to žal ne bo zgodilo. Lang je za revijo Rolling Stone pojasnil, da preprosto ni denarja. "Nismo našli nobenih sponzorjev. Očitno ta dogodek nikogar več ne zanima.“

A glede na to, da naj bi za organizacijo potrebovali od osem do deset milijonov dolarjev, ni čudno, da se sponzorji kar otepajo sponzoriranja štiridesete obletnice Woodstocka.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.