Žabe človeškega pohlepa

Foto: Arhiv organizatorja
Foto: Arhiv organizatorja
Novoustanovljeno Gledališče Hiše kulture Celje je združilo mlade ustvarjalce in na oder postavilo delo Žabe, podnaslovljeno tudi Prilika o ubogem in bogatem Lazarju. Ob 19. uri si jo lahko ogledate v dvorani Centra Nova v Velenju
Oglej si celoten članek

Celjska uprizoritev Žab ima tudi kabaretni predznak, saj je skupina mladih ustvarjalce z režiserjem Luko Marcenom v zgodbo vpletla tudi izpovedne songe, ki jih je v glasbeno podobo odel Lenart Piano.

Žabe so poetična drama, ki postavlja vprašanja o človeškem pohlepu, strahu, obsesiji, zločinih malega in velikega človeka ter predvsem o tem, kdo v resnici smo, je posebej v teh časih boleče aktualna … Celjska produkcija je umeščena v abstraktno prostorsko podobo, ki jo s simbolično izpovedno močjo dopolnjujejo kostumi in glasba.

Dogodek se bo odvil v sklopu regionalne kulturne naveze Triangel, katere del je tudi Festival Velenje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.