Začel se je Kamfest

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
V Kamniku je z Neco Falk in njenim Mačjim mestom začel tradicionalni festival Kamfest. Organizatorji v štirinajstih festivalskih dneh napovedujejo več kot 40 izvajalcev.
Oglej si celoten članek

Za letos so pripravili tudi nekaj novosti, kot so plesišče za mestno kavarno Veronika in pripovedovalski variete.

Letos tudi s plesiščem
Na Kamfestu bo od 8. in 21. avgusta več kot 40 izvajalcev obiskovalce zabavalo z otroškimi prireditvami, glasbenimi nastopi, gledališkimi in komedijantskimi večeri, razstavami, ognjenim spektaklom, glasbo. Novost letošnjega festivala je plesišče, ki bo vsak večer posvečen drugi glasbeno-plesni zvrsti.

Nedeljskemu nastopu Nece Falk bodo vsak dan ob 20. uri na glavnem odru na Malem gradu sledili glasbeni večeri z brazilsko-francosko skupino Emashie, hrvaškim Kriesom, francoskim Letečim orkestrom, TangoApassionado Vesne Zornik, nagrajenim glasbeno-gledališkim projektom Krizantema na klavirju, Dalaj Eegolom, sopranistko Ireno Predo, MAKfestom, skupino The Bambi Molesters, duom Slon in Sadež in skupino Terrafolk.

Nekaj utrinkov v zanskoletnega Kamfesta si lahko ogledate v galeriji.

Predstave bodo ob 22. uri gostovale na Večernem odru v Parku Evropa, in sicer v nedeljo Kulturno društvo Tuhinj s predstavo Še tat ne more več pošteno krasti, sledili pa bodo stand-up večer, srbska Multietnička atrakcija, Katarina Juvančič in Dejan Lapanja, Tom Muir in Lawrence Tulloch, Koriandr, ŠKM banda, Eva Hren in Sladcore ter nadaljevanje Patty Diphusa.

Po mnenju organizatorjev bomo v četrtek ob 22. uri priče novemu žanru na slovenskih tleh: škotska pripovedovalca Tom Muir in Lawrence Tulloch bosta na Večernem odru nastopila v Pripovedovalskem varieteju. V okviru festivala bodo potekale tudi štiri kreativne delavnice.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.