Začenja se čas kihanja

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Topli dnevi marca bodo neprijazni za alergike na cvetni prah.
Oglej si celoten članek

Začetek pomladi prinaša tudi sezono neprijetnega senenega nahoda, kar so te dni že močno občutili predvsem alergiki na cvetni prah jelše, cipresovk in tisovk, katerih alergogeni so po podatkih inštituta za varovanje zdravja v zadnjem tednu najbolj obremenjevali zrak po Sloveniji.

Počakajte na padavine

Sončen in topel konec tedna bo alergikom neprijazen, saj bodo koncentracije cvetnega prahu še vedno visoke, v zraku pa bo tudi vse več različnih vrst cvetnega prahu. Nekaj olajšanja bodo naslednji teden prinesle padavine, ki za kratek čas počistijo prah iz zraka.

Na vidiku nove terapije

Na srečo je medicina vse bliže odkritju zdravila za seneni nahod. Znanstveniki iz ameriškega inštituta La Jolla so pred kratkim odkrili molekulo HRF, ki naj bi bila ključna pri odzivu telesa na alergene, zato naj bi preprečitev njenega delovanja tudi ublažila ali popolnoma odpravila alergijo. Za zdaj je zdravilo v fazi raziskav.

Spletni dnevnik

Že drugo leto vam je na voljo tudi spletni dnevnik, ki vam omogoča spremljanje vaše alergije. Najdete ga na spletni strani Pollendiary.com.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.