Zadah po česnu najbolje odpravlja …

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Pozabite na ustno vodico! Po jedi, polni česna, posezite po jabolku.
Oglej si celoten članek

Raziskava, ki je bila objavljena v publikaciji Journal of Food Science, je pokazala, da je najučinkovitejše orožje proti zadahu po česnu surovo jabolko.

To so dokazali s testom, pri katerem so morali prostovoljci pojesti surov česen, nato pa so v njihovi sapi izmerili prisotnost smrdljivih spojin. Poskusnim zajčkom so po česnu ponudili različna živila in ponovili meritve. Izkazalo se je, da je vonj po česnu najbolje nevtraliziralo jabolko, sledijo mu limonin sok, meta, zeleni čaj, peteršilj in špinača.

Rezultati raziskovalcev niso presenetili. Ta živila namreč vsebujejo polifenole, ki so se v boju proti zadahu izkazali že v preteklosti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.