Zadnje slovo: Zanj se je svet polival z mrzlo vodo

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Pete Frates je dočakal le 34 let.
Oglej si celoten članek

Se še spomnite izziva "Ice Bucket Challenge“? Ljudje po vsem svetu so se leta 2014 polivali z ledeno mrzlo vodo in tako zbirali denar za organizacijo, ki pomaga obolelim za boleznijo ALS, amiotrofično lateralno sklerozo, ki se kaže z atrofijo mišic. 

Idejo za izziv, pri katerem je sodelovalo približno 17 milijonov ljudi, ki so zbrali več kot 200 milijonov dolarjev, je imel Pete Frates, pri katerem so bolezen diagnosticirali leta 2012, ko je bil star 27 let. Dočakal je le 34 let.

Kako je potekal izziv?
Tisti, ki so sprejeli izziv, so se pred kamero polili z vodo in posnetek objavili na družbenih omrežjih ter nominirali tri prijatelje. Nominiranci so imeli nato 24 ur časa, da sodelujejo pri izzivu, katere del je bila tudi denarna donacija organizaciji ALS.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.